Antalya parasız sohbet Odaları
söyleşi Edebileceğiniz İllerimizden, Antalya Türkiyenin En kalabalık 5. Şehridir. 2019 Yılı Nüfus Sayımına nazaran il nüfusu 2,511,700 kişidir. Antalyanın tamamı Akdeniz Bölgemizin batısında yer alır ve Antalya Körfezi ile Batı Torosların arasında kurulmuştur.
Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin beşinci büyük ilidir. Güneyinde Akdeniz, batısında Muğla, kuzeyinde Burdur ve Isparta, kuzeydoğusunda Konya, doğusunda ise Karaman ve Mersin illeri vardır.
Antalya ili, 1980 yılından sonra uygun iklim koşulları ve turizm etkinlikleri sebebiyle hızla gelişmiş ve buna paralel olarak il de günümüzde Türkiye’nin en kalabalık beşinci ili olmuştur. Antalya’da ekonomik hayat büyük oranda ticaret, ziraat ve turizme dayalıdır.
Antalyanın En önemli Gelir karnagı TURİZM dir. Bu şekilde olmasına rağmen Antalya’da tarim ve hayvancılıkta yapılmaktadır.
Türkiye’nin turizm başkenti olarak nitelendirilen Antalya birbirinden farklı kategorilerde biroldukça otele ev sahipliği yapmaktadır. Şehirde özellikle 5 yıldızlı otellerin fazlalığı dikkat çekmektedir.
2017 verilerine bakılırsa, Antalya’da 405 adet 5 yıldızlı otel ve bu otellerde ortalama 352.000 adet yatak bulunuyor.
Side’de bulunan Apollon Tapınağı, Antalya’daki kültür turizmi noktalarından biridir.
Antalya’da kültür turizminin ağırlıklı olarak yapılacağı yerler Antalya’nın batıdaki Kaş’tan doğudaki Gazipaşa’ya kadar uzayan kıyı şeridinin çeşitli yerleridir. Bu bölgede onlarca antik kent, tarihi yapı, tarihi cami ve kiliseler bulunmaktadır. Antalya’da deniz turizmi de gene kıyı şeridi süresince yapılmaktadır. Bu bölgede kıyı turizmiyle birlikte deniz turları da yapılabilmektedir. Deniz turizminin en bilinen noktaları Kleopatra, Konyaaltı ve Lara plajlarıdır.

Eğitim ve öğretim açısından Türkiye’nin önemli merkezlerinden kabul edilen Antalya’da 595 tane okul öncesi eğitim kurumu (21.921 öğrenci), 681 tane ilk (249.662 öğrenci), 190 tane orta dereceli (84.525 öğrenci) eğitim veren okul vardır. Ayrıca Antalya’da bir devlet üniversitesi Akdeniz Üniversitesi ve bir özel üniversite Antalya Bilim Üniversitesi mevcuttur. Bu üniversitelerde il genelinden öğrencilere eğitim verildiği benzer biçimde, il dışından ve öğrenci değişiklik programları ile yurtdışından gelen öğrencilere de eğitim verilmektedir.
2011 yılı üniversiteye yerleşme basamaları olan Yüksekeğitime Geçiş sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme sınavı’na (LYS) başvuran 38618 kişiden 19803’si yahut diğer bir deyişle %51,27’si sınavda başarılı oldu. Bu kişilerden 9616’sı lisans programına, 4063’ü açık öğretim fakültelerine, 3549’u YGS’yle yerleşilebilen bölümlere, 2575 birey de sınıvsız programalara gitme hakkı elde etti.
Ek olarak Antalya’nın 15 yaş ve üzeri nüfusunun %6,73’ü üniversite mezunu, %2,8’si yüksek lisans mezunu, %0,06’sı ise doktora mezunudur.
İldeki okullaşma oranı; okul öncesinde %23, ilköğretimde %99,8, ortaöğretimde %80, genel lisede %62, mesleki ve teknik lisede %38’dir.
Antalya söyleşi ve Chat Odalarına Antalya ve Cevresinden herkes gelebilir ve hep beraberce tanısabilirsiniz.